LIEVEN – PROCESS OPERATOR BIJ GUNVOR PETROLEUM ROTTERDAM

“Ruim een jaar en twee maanden geleden ging ik aan de slag als Process Operator bij Gunvor Petroleum Rotterdam (GPR). Mijn tweede baan, maar wel een schot in de roos. Bij Gunvor willen ze echt in de eigen mensen investeren. En ik had vooraf al begrepen dat de werksfeer hier heel goed was. Dat kan ik alleen maar bevestigen. Tel daarbij de doorgroeimogelijkheden op en je snapt wel dat ik het goed naar m’n zin heb als Process Operator.

Wat me aanspreekt is dat je als Operator een heel opleidingstraject ingaat bij GPR. Na 2 jaar kun je al promotie maken, dus ik hoop dat over een maand of tien te bereiken. Hiervoor leg je examens af en werk je nauw samen met een mentor. Ik vind het erg motiverend, omdat je echt ergens naartoe werkt. En er staat natuurlijk meer geld tegenover én in mijn geval mogelijk een vast contract.

Het werk als Process Operator is afwisselend. Eigenlijk is geen dag hetzelfde. Je loopt controlerondes en voert de werkvoorbereiding uit voor de volgende dag. Het trainen voor de examens kun je gewoon onder werktijd doen. Collega’s zijn altijd bereid om je hierbij te helpen. Dat maakt de sfeer hier ook zo goed, want we vormen echt een team. Mijn persoonlijke doel binnen GPR? Ik hoop hier het opleidingstraject af te ronden en uiteindelijk wachtchef te worden. Maar laat ik me eerst maar richten op mijn eerste promotie.”