Refinery Economics & Planning Engineer

Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. (GPR), onderdeel van Gunvor Group - één van ’s werelds grootste onafhankelijke grondstoffenhandelaren - is gevestigd in de Rotterdamse haven. De raffinaderij en het internationale distributiecentrum hebben met de directe toegang tot de open zee en het Europese achterland een unieke locatie voor het produceren, opslaan en distribueren van eindproducten en halffabricaten zoals LPG, benzine en diesel. Dagelijks werken ongeveer 260 medewerkers aan een veilige, betrouwbare en winstgevende raffinaderij operatie.

GPR is geïntegreerd in Gunvors bestaande netwerk van raffinaderijen, waartoe verder de raffinaderij in Antwerpen (België) en Ingolstadt (Duitsland) behoren. Ons bedrijf versterkt met deze raffinaderij, in synergie met Antwerpen, de globale handelspositie.

Voor onze afdeling Refinery Coordination zijn we op zoek naar een:

Refinery Economics & Planning Engineer

De afdeling Refinery Coordination is verantwoordelijk voor het economisch optimaliseren van de raffinaderij processen, zodat de verschillende units zo gunstig mogelijk ingesteld kunnen worden. Volgend uit die optimalisatie wordt de planning gemaakt voor de benodigde grondstoffen en eindproducten. Dit dient te geschieden binnen de interne en externe randvoorwaarden zoals productkwaliteit en –hoeveelheid, productiecapaciteit, tankage en contractuele verplichtingen.

Als Refinery Economics & Planning Engineer ben je verantwoordelijk voor deze economische evaluaties. Dit begint met het bepalen van het economisch optimum aan de hand van de actuele marktprijzen. Je maakt vervolgens de vertaalslag naar de productieplanning. De Refinery Economics & Planning Engineer heeft in deze een spilfunctie tussen de raffinaderij en trading afdeling van de Gunvor Group.

Functie-eisen:

Voor deze uitdagende functie zoeken wij kandidaten die een studie Scheikundige/Chemische Technologie op Masterniveau met succes hebben voltooid. Meerdere (6-8) jaren relevante ervaring in de procesindustrie, bij voorkeur op een olieraffinaderij, is een pré.

De geschikte kandidaat:

  • Heeft een zeer sterk ontwikkeld veiligheidsbewustzijn;
  • Is een echte zelfstarter met een klantgerichte instelling;
  • Gaat praktisch te werk en is sterk resultaatgericht;
  • Is een echte teamplayer;
  • Is overtuigend en weet anderen voor zijn/haar ideeën te winnen;
  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Is ambitieus en heeft de drive om op termijn verder door te groeien binnen de organisatie;
  • Maakt deel uit van de 24-uurs call-out systeem van de afdeling hetgeen betekent dat men periodiek een week lang buiten kantooruren alle voorkomende spoedeisende supply problemen zelfstandig behandelt.

Ons aanbod:

Een uitdagende en verantwoordelijke functie in een zeer interessante en grote onderneming met uiteenlopende mogelijkheden voor groei. Een open en prettige werksfeer. Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e en 14e maand, 13 ATV dagen, een bonusplan, tegemoetkoming basispremie zorgverzekering, studiefaciliteiten, flexibele werktijden en een goede pensioenregeling.

Interesse?

Voor meer informatie over ons bedrijf of voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ineke Roukema, Sr. HR Officer, 0181-251 955. Kijk voor meer informatie op www.gunvor-nederland.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.