Gunvor haalt financiering op voor Rotterdamse raffinaderij

ROTTERDAM (17 August 2016) – De Gunvor Group is verheugd aan te kondigen dat haar dochteronderneming Gunvor Petroleum Rotterdam B.V. projectfinanciering heeft opgehaald voor een bedrag van USD 200 miljoen. De financiering wordt gebruikt voor de ontwikkeling en de verbetering van de infrastructuur van de installaties. De verbeterde Rotterdamse raffinaderij zal de bestaande raffinage-activiteiten van de Gunvor Group aanvullen, met name vanwege de integratie in het bestaande Europese raffinagenetwerk, met raffinaderijen in Antwerpen, België en Ingolstadt, Duitsland.

De financieringsbehoefte van 200 miljoen USD werd door de sterke steun van banken met bijna 40% overtekend.

“We zijn blij dat deze financiering is bewerkstelligd, omdat dit ervoor zorgt dat we de verbeteringsplannen kunnen uitvoeren die we voor de komende jaren ontwikkeld hebben. Zo kunnen we van nog meer waarde zijn voor de Gunvor-organisatie,” zei Erwin Goosen, GPR Refinery Manager.

Coöperatieve Rabobank U.A. is Coördinator voor de financiering, en ING Bank N.V. is Agent, Security Agent en Account Bank. ABN AMRO Bank N.V., ING Bank, a branch of ING-Diba AG, Coöperatieve Rabobank U.A., Raiffeisen Bank International AG en Societe Generale Corporate and Investment Banking treden gezamenlijk op als Mandated Lead Arrangers en Original Lenders voor de financiering.